MICHELIN ALPIN 3 185/65 R14 GRNX 86T

Helio Compound™

Nova vrsta mešavine gume sadrži ulje od suncokreta, koje daje bolje karakteristike kočenja i efikasnije prianjanje u poprečnom smeru. Na snežnim površinama puta, novi Michelin Alpin A3 pneumatik ubrzava sa 9% većim intenzitetom u odnosu na prethodne modele i za 2% brže u odnosu na svoje konkurente.

Izvanredna mobilnost na snegu.

Profil novog Michelin Alpin A3 pneumatika sadrži za 47% više lamela u odnosu na prosek kod važnijih konkurenata.

Porast stabilnosti kod velikih brzina

U svakom Michelin pneumatiku se osim dvosmerne kostrukcije lamela nalazi u unutrašnoj konstrukciji novog Alpin A3 profila još više bočnih potpora. Kada dubina profila Alpin A3 dostigne 4mm, gustina lamela je još uvek za 75% više u odnosu na glavne konkurente i još i u ovakvom stanju sadrži više lamela , nego pneumatici glavnih konkurenata u novom stanju.

Dugi vek trajanja

Novi Michelin Alpin A3 može da pređe za preko 40% više kilometarau odnosu na glavne konkurente u proseku - što znači korištenje za još jednu zimsku sezonu.

Michelin
185/65 R14 86T GRNX
C1
E
C
AC
71

PRAVILNIK EU O OBELEŽAVANJU PNEUMATIKA

Na osnovu odredbe 1222/2009/EK Evropskog Parlamenta i Saveta , sve gume proizvedene i u prodaji* nakon juna 2012. na teritoriji EU, moraju imati nalepnicu na samoj gumi ili na prodajnom mestu.

Na levoj strani možete videti pripadajuću EU nalepnicu za odabrani pneumatik. Nalepnice veoma podsećaju na one koje se već nalaze na beloj tehnici npr.

Ostala obaveštenja o obeležavanju možete pročitati klikom na sledeći link.

O čestim pitanjima vezanim za obeležavanje pneumatika možete više saznati od Evropskog udruženja proizvođača guma (ETRMA).

ETRMA web stanica

* Pod odluku spadaju gume za putnička vozila, laka teretna kao i teretna vozila.

MICHELIN

Francuski Michelin osnovala su braća Michelin davne 1889. godine, a deset godina kasnije stvoren je čuveni Mišelinko – zaštitni znak kompanije. Taj „čovek od gume“ proglašen je za najpopularniju maskotu 20. veka.

Michelin-ovi pneumatici spadaju u kategoriju premium klase, a danas je više od 80 fabrika pneumatika po celom svetu u vlasništvu ove kompanije. Njihove proizvode karakteriše veliki broj različitih šara, napredna tehnološka dostignuća, tzv. „zelene“ gume i inovacije koje omogućavaju vožnju određeni broj kilometara sa ispumpanim ili defektnim pneumatikom.

U sklopu Michelin-a postoji još nekoliko brendova (BFGoodrich, Taurus, Kleber, Riken...), a u Srbiji je ova kompanija svakako najpoznatija kao vlasnik pirotskog Tigra.

Michelin je ime koje je u svetu pneumatika sinonim za kvalitet i pouzdanost, zbog čega ih preporučujemo kao sigurnog partnera, naročito u promenljivim vremenskim uslovima.

Cena :
8,370.00 DIN
6,975.00 DIN + PDV
MALE ZALIHE
kom