DUNLOP SPT BLURESPONSE 225/50 R17 XL MFS 98V

Dunlop
530782
225/50 R17 98V XL MFS
C1
B
B
AC
70

PRAVILNIK EU O OBELEŽAVANJU PNEUMATIKA

Na osnovu odredbe 1222/2009/EK Evropskog Parlamenta i Saveta , sve gume proizvedene i u prodaji* nakon juna 2012. na teritoriji EU, moraju imati nalepnicu na samoj gumi ili na prodajnom mestu.

Na levoj strani možete videti pripadajuću EU nalepnicu za odabrani pneumatik. Nalepnice veoma podsećaju na one koje se već nalaze na beloj tehnici npr.

Ostala obaveštenja o obeležavanju možete pročitati klikom na sledeći link.

O čestim pitanjima vezanim za obeležavanje pneumatika možete više saznati od Evropskog udruženja proizvođača guma (ETRMA).

ETRMA web stanica

* Pod odluku spadaju gume za putnička vozila, laka teretna kao i teretna vozila.

DUNLOP

A Dunlop immár több, mint 120 éve érzi az utat

John Boyd Dunlop, az első pneumatikus gumiabroncs feltalálója

Még 1888-ban történt, hogy John Boyd Dunlop, egy Belfastban élő skót állatorvos fia triciklijén a tömör gumikat vékony gumiszalagokra cserélte le, amelyeket összeragasztott és levegőt pumpált a belsejükbe. Ez volt az első lépés egy olyan márka megszületésében, amely a világ legismertebb termékeinek egyikét forgalmazza.

Kicsivel később J.B. Dunlop rájött, hogy az összetákolt abroncsok átalakításával forradalmasíthatja a világ közlekedését. Hányan tudnak ma arról, hogy a vezetési élmény és biztonság egy kisfiúnak és triciklijének köszönhető?

Ma a pneumatikus gumiabroncs már több mint 120 éves. A Dunlop megünnepli ezt a sikertörténetet és azt a különleges szerepet, amit a márka a gumiabroncsok teljesítményének javításában játszott az évek során.

A Dunlop gumiabroncsok története elválaszthatatlanul összekapcsolódott a vállalat által bevezetett újításokkal. A történelem összefonódott a Dunlop elkötelezettségével a motorversenyek minden fajtája iránt, mert a versenyzéshez kifejlesztett megoldások alkalmazása a mindennapi közlekedésre szánt abroncsokban egy olyan tradíció, amely már kezdetektől jellemzi a Dunlop vállalatot. Az eltelt több mint 120 év során a Dunlop kivételes eredményeket ért el a versenypályákon, közte 34 győzelmet a híres Le Mans-i 24 órás megbízhatósági autóversenyen.

Napjainkban a Dunlop továbbra is számos két és négy keréken zajló verseny résztvevője világszerte. A Dunlop több, mint 120 alatt elért innovációi és a vállalat sikere a motorsportban biztosították, hogy a márka páratlan elismertséget szerezzen az autók és motorok rajongói között.

Cena :
15,300.00 DIN
12,750.00 DIN + PDV
NA SKLADIŠTU
kom